当前位置是:首页 > 新闻信息 > 新闻资讯
意大利特伦托大学Nicu Sebe教授访问我校并做高水平讲座
点击率:254 作者:中国科大自动化系 来源:http://auto.ustc.edu.cn 时间:2017-07-17 09:20:16

应我校信息学院自动化系、多媒体计算与通信教育部-微软重点实验室的邀请,意大利特伦托大学Nicu Sebe教授访问我校,与我校相关领域的科研人员进行了学术交流,并于72日下午在西区科技西楼1213会议室为科大师生做了题为《Context in Analysis of Multimodal Social Behavior》的研究生高水平学术讲座。

Nicu Sebe教授介绍了上下文信息在多模态社交行为分析中的重要作用和实际应用。结合其承担完成的若干科研项目,详细介绍了融合上下文信息的社交行为分析模型与方法。

讲座结束后,在场师生积极提问,Nicu Sebe教授认真回答了每一个问题。最后,本次学术讲座在热烈的掌声中圆满结束。

本次学术访问和讲座受到了中国科大研究生高水平教育创新计划的资助。

讲座人简介:

Nicu Sebe is a professor in the University of Trento, Italy, where he is the head of the Department of Information Engineering and Computer Science. He is leading the research in the areas of multimedia information retrieval and human-computer interaction in computer vision applications. He was involved in the organization of the major conferences and workshops addressing the computer vision and human-centered  aspects of multimedia information retrieval, among which as a General Co-Chair of the IEEE Automatic Face and Gesture Recognition Conference, FG 2008, ACM International Conference on Image and Video Retrieval (CIVR) 2007 and 2010. He was a general chair of ACM Multimedia 2013 and a program chair of ACM Multimedia 2011 and 2007 and ECCV 2016. He is a program chair of ICCV 2017, ICPR 2020, and the general chair of ICMR 2017. He is the ACM SIGMM vice Chair. He is a fellow of IAPR and a Senior member of ACM and IEEE.